Royal Canin Nieuws en Tips

Wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Royal Canin. Daarnaast proberen we jullie ook te voorzien van nuttige tips voor jou en je huisdieren!

hond en kat

Overstappen naar Royal Canin voer?

Zo kun je je huisdier er gemakkelijk aan laten wennen

Als je nieuw voer aan je huisdier geeft moet je er rekening mee houden dat het zo'n 5 á 7 dagen duurt om te wennen. Voor deze periode is een goed schema samengesteld wat er voor zorgt dat je hond of kat geen spijsverteringsproblemen op zal lopen. Hieronder vindt je het schema:

Gedurende de eerste 2 tot 3 dagen

Meng 25% van het nieuwe voer met 75% van het vorige voer.

2 tot 3 dagen na de eerste fase

Meng beide soorten voer 50% om 50%

De laatste 2 tot 3 dagen

Meng vervolgens 75% van het nieuwe voer met 25% van het vorige voer.

Je kunt nu volledig overstappen naar het nieuwe Royal Canin voer. Dit schema kun je ook prima gebruiken als je van smaak of soort voer wilt wisselen.

honden en katten vegetarisch of veganistisch?

Kunnen honden en katten vegetarisch of veganistisch zijn?

Er zijn al vele honden- en katteneigenaren die gebprobeerd hebben om hun harige vrienden vegetariërs of veganisten te maken. Soms lukt het; soms ook niet.

Honden

Bramble was een Britse border collie, wiens veganistische dieet met rijst, linzen en biologische groenten door het Guinness Book of World Records werd beschouwd als een van 's werelds oudste levende honden. Ze leefde tot de rijpe leeftijd van 27.

Volgens Dr. Joel Fuhrman is het het beste om honden op te voeden met voeding die rijk aan voedingsstoffen is en dat voor ten minste 70% uit plantaardig voedsel bestaat. Hoewel sommige honden kunnen gedijen op een plantaardig dieet, geloven veel vooraanstaande dierenartsen dat het optimale dieet voor gezonde honden wel voornamelijk gebaseerd is op dierlijke producten.

Katten

Er is weinig discussie mogelijk als het om katten gaat. Het zijn rasechte carnivoren. Tenzij je ze een zeer zorgvuldig dieet geeft, zullen de meeste dierenartsen het erover eens zijn dat katten vlees nodig hebben om te overleven.

Ik ben opgegroeid in een vegetarisch gezin dat constant bezig was met het welzijn voor dieren. We hadden katten (of misschien beter gezegd, katten hadden ons), en ze waren de koningen van het huis. We hebben hen met veel liefde opgevoed maar worstelden toch met het idee van het constant voeren van vlees.

Later ontdekten we een supplement, genaamd "vegikat". Het zou helpen om de katten te faseren naar een veganistisch dieet in combinatie met bereide recepten.We gingen aan de slag met het voorbereiden van het voer en gaven het samen met het supplement aan onze katten. Ze wilden het niet eten. Hoeveel tijd we er ook in staken, of we ze courgette met rijst of geroosterde aubergine serveerden, het resultaat was altijd hetzelfde. Ze keken ons beschuldigend aan om vervolgens miauwend weg te lopen.

We dachten eerst dat het een kwestie van tijd was. Honger zou uiteindelijk moeten winnen en de katten moeten genoegen nemen met ons op planten gebaseerde aanbod. Maar we hadden het mis.

Op dag drie van wat een hongerstaking was geworden, bracht één van onze katten een kleine vogel naar huis en liep er vervolgens mee door de tuin te paraderen. Mijn moeder ving de arme vogel met een handdoek en maakte hem vrij.

De volgende dag werden we wakker om de overblijfselen van een dood konijn in het midden van onze woonkamervloer te vinden. Onze kat zat in de buurt met een tevreden blik op haar gezicht en rekte zich eens uit.

We hebben het opgegeven. De katten hebben gewonnen. Na het avontuur kregen de katten de rest van hun leven op vlees gebaseerd kattenvoer.

Hondenvoer Kattenvoer

Royal Canin Kopen 2019 - Handige links

Deze site is op geen enkele wijze verbonden aan het merk Royal Canin.