Royal Canin Nieuws en Tips

Wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Royal Canin. Daarnaast proberen we jullie ook te voorzien van nuttige tips voor jou en je huisdieren!

hond en kat

Hoeveel beweging heeft je hond nodig?

Voel je je schuldig dat je niet genoeg tijd aan je hond besteedt of hij niet actief genoeg is? Dit is een gedachte waar we allemaal wel eens last van hebben. Gelukkig is hier eenvoudig wat aan te doen! We hebben een aantal tips opgesteld die helpen met de fitheid van je huisdier.

Groot of klein, jong of oud, honden moeten dagelijks bewegen. Sommige rassen hebben daarbij extra behoeften waarmee rekening moet worden gehouden. Ook voor oudere honden geldt dat het verstandig is om ze zo fit mogelijk te houden, ondanks dat ze wat slomer worden. Zonder beweging raakt je hond verveeld en gefrustreerd. Op de lange termijn is het zeer ongezond, vaak krijgt de hond ook last van overgewicht. Oefenen met je hond is goed voor de spieropbouw, helpt het lichaam en spijsvertering te functioneren en houdt ook de geest actief. Iedereen die een hond heeft gehad die lijdt aan een gebrek aan lichaamsbeweging en mentale stimulatie, zal ook last hebben gehad van zijn destructieve gedrag - gedrag dat op magische wijze verdwijnt als de hond elke dag wat beweging krijgt.

Hoewel dit verschilt per leeftijd, ras, grootte en de algehele gezondheid, moet je hond eigenlijk elke dag tussen de 30 minuten en twee uur aan een activiteit besteden. Jacht- en werkhonden (bijv. Labrador retrievers, border collies en herders) hebben de meeste oefening nodig. Deze honden moeten eigenlijk ten minste 30 minuten zware oefening krijgen, in combinatie met 1-2 uur dagelijkse beweging. Als je een hondenras met een stompe neus hebt, bijvoorbeeld een Bulldog, heeft hij niet veel dagelijkse oefening nodig. Een korte wandeling door de buurt is dan al voldoende. Besteed aandacht aan de signalen van je hond. Als hij rusteloos is, staat hij waarschijnlijk te trappelen om een ​​mooie lange wandeling te maken. Als, aan de andere kant, je hond tevreden is om gewoon te blijven liggen, is er misschien niet zo'n grote behoefte aan beweging. Een korte wandeling is dan prima.

Als je je zorgen maakt of je hond een lange wandeling aan kan of dat je een trainingsschema voor hem nodig hebt, neem dan contact op met je dierenarts. Je wilt je hond niet onder druk zetten om dingen te doen die hij eigenlijk niet aan kan. Bouw beweging langzaam op als je hond niet gewend is om fysiek actief te zijn. Je hond moet aan het einde van de dag niet compleet uitgeput zijn, het is het beste als rond bedtijd je hond moe en voldaan ligt te slapen.

Tips voordat je aan een trainingsprogramma begint

Voordat je met je hond aan een trainingsprogramma begint is het verstandig om eerst een check te doen bij je dierenarts. Hij/zij kan je dan een plan aanbevelen die perfect past bij je hond. Begin rustig aan en werk langzamerhand naar langere wandel- of speelroutines als jij en je hond er klaar voor zijn. Vergeet daarbij niet om ​​net als bij mensen een warming-up en een cooling-down aan de activiteiten toe te voegen. Een ontspannen wandeling naar het park of een kort rondje vóór de training zijn al voldoende om de spieren op te warmen en ze voor te bereiden op een intens frisbee spel.

Vergeet tot slot niet dat mentale stimulatie net zo belangrijk is voor je hond als lichaamsbeweging. Wees niet bang om nieuwe routes met je hond te lopen, naar verschillende hondenparken in je omgeving te gaan of op zijn tijd nieuw speelgoed en spelletjes aan je hond te geven. Het belangrijkste is dat je dagelijks tijd besteedt aan oefenen, niet alleen in het weekend. Begin eenvoudig, zonder druk uit te oefenen op jezelf of je hond, en je zult merken dat jullie er beide zin in blijven houden - elke dag opnieuw!

hond en kat

Overstappen naar Royal Canin voer?

Zo kun je je huisdier er gemakkelijk aan laten wennen

Als je nieuw voer aan je huisdier geeft moet je er rekening mee houden dat het zo'n 5 á 7 dagen duurt om te wennen. Voor deze periode is een goed schema samengesteld wat er voor zorgt dat je hond of kat geen spijsverteringsproblemen op zal lopen. Hieronder vindt je het schema:

Gedurende de eerste 2 tot 3 dagen

Meng 25% van het nieuwe voer met 75% van het vorige voer.

2 tot 3 dagen na de eerste fase

Meng beide soorten voer 50% om 50%

De laatste 2 tot 3 dagen

Meng vervolgens 75% van het nieuwe voer met 25% van het vorige voer.

Je kunt nu volledig overstappen naar het nieuwe Royal Canin voer. Dit schema kun je ook prima gebruiken als je van smaak of soort voer wilt wisselen.

honden en katten vegetarisch of veganistisch?

Kunnen honden en katten vegetarisch of veganistisch zijn?

Er zijn al vele honden- en katteneigenaren die gebprobeerd hebben om hun harige vrienden vegetariërs of veganisten te maken. Soms lukt het; soms ook niet.

Honden

Bramble was een Britse border collie, wiens veganistische dieet met rijst, linzen en biologische groenten door het Guinness Book of World Records werd beschouwd als een van 's werelds oudste levende honden. Ze leefde tot de rijpe leeftijd van 27.

Volgens Dr. Joel Fuhrman is het het beste om honden op te voeden met voeding die rijk aan voedingsstoffen is en dat voor ten minste 70% uit plantaardig voedsel bestaat. Hoewel sommige honden kunnen gedijen op een plantaardig dieet, geloven veel vooraanstaande dierenartsen dat het optimale dieet voor gezonde honden wel voornamelijk gebaseerd is op dierlijke producten.

Katten

Er is weinig discussie mogelijk als het om katten gaat. Het zijn rasechte carnivoren. Tenzij je ze een zeer zorgvuldig dieet geeft, zullen de meeste dierenartsen het erover eens zijn dat katten vlees nodig hebben om te overleven.

Ik ben opgegroeid in een vegetarisch gezin dat constant bezig was met het welzijn voor dieren. We hadden katten (of misschien beter gezegd, katten hadden ons), en ze waren de koningen van het huis. We hebben hen met veel liefde opgevoed maar worstelden toch met het idee van het constant voeren van vlees.

Later ontdekten we een supplement, genaamd "vegikat". Het zou helpen om de katten te faseren naar een veganistisch dieet in combinatie met bereide recepten.We gingen aan de slag met het voorbereiden van het voer en gaven het samen met het supplement aan onze katten. Ze wilden het niet eten. Hoeveel tijd we er ook in staken, of we ze courgette met rijst of geroosterde aubergine serveerden, het resultaat was altijd hetzelfde. Ze keken ons beschuldigend aan om vervolgens miauwend weg te lopen.

We dachten eerst dat het een kwestie van tijd was. Honger zou uiteindelijk moeten winnen en de katten moeten genoegen nemen met ons op planten gebaseerde aanbod. Maar we hadden het mis.

Op dag drie van wat een hongerstaking was geworden, bracht één van onze katten een kleine vogel naar huis en liep er vervolgens mee door de tuin te paraderen. Mijn moeder ving de arme vogel met een handdoek en maakte hem vrij.

De volgende dag werden we wakker om de overblijfselen van een dood konijn in het midden van onze woonkamervloer te vinden. Onze kat zat in de buurt met een tevreden blik op haar gezicht en rekte zich eens uit.

We hebben het opgegeven. De katten hebben gewonnen. Na het avontuur kregen de katten de rest van hun leven op vlees gebaseerd kattenvoer.

Hondenvoer Kattenvoer

Royal Canin Kopen 2019 - Handige links

Deze site is op geen enkele wijze verbonden aan het merk Royal Canin.